Kunstnernes beskatning 2018 er udkommet og kan downloades frit

20.02.18 | Opslagstavle

Vejledningen er skrevet af skatteadvokat Gitte Skouby i samarbejde med Dansk Kunstnerråds skatteudvalg, hvor bl.a. BKF er repræsenteret.

2018- udgaven af Kunstnernes Beskatning byder på en gennemgang af ny praksis for momsfri-taget undervisning, tilrettede satser for skattefrikørsel (befordringsgodtgørelse), tilrettede beløb/ændringer i reglerne for værdi af fri telefon samt afgørelser for reglerne vedrørende moms for tatovører.

Kunstnere er en mangfoldig gruppe, også skattemæssigt. Kunstnernes indkomst er ikke altid let at placere i forhold til skattelovgivningens standarder. Dansk Kunstnerråd er derfor glade for endnu engang at kunne udgive ’Kunstnernes Beskatning.’

’Kunstnernes Beskatning’ er en kommenteret skattevejledning med afgørelser og eksempler på praksis, som gerne skulle illustrere, at der ofte er forskellige fortolkninger af reglerne.

Dansk Kunstnerråd har siden 2002 udgivet skattevejledningen med årlige opdateringer.2018-udgaven indeholder opdaterede afsnit om bl.a. godtgørelse for parkering i forbindelse med job og momsfritagelse af kunstnernes undervisning.

Den opdaterede digitale 2018 version af Skattevejledningen finder du her:

Kunstnernes-beskatning-2018 – som pdf –  klik her…….

Overblik over skat og selvangivelse

Har du brug for specifik viden om, hvordan kunststøttelegater beskattes, vil du se den digitale 2016 version af Kunstnernes Beskatning, eller leder du efter hjælpebilag til udfyldelse af selvangivelse, har BKF samlet al relevant information her:

www.bkf.dk/skat-og-moms

Den trykte version af Kunstnernes Beskatning er fra 2015 – og er desværre udsolgt.